След загубата от Григор Димитров на четвъртфиналите на US Open Роджър Федерер

...
След загубата от Григор Димитров на четвъртфиналите на US Open Роджър Федерер
Коментари Харесай

Федерер призна превъзходството на Гришо

След загубата от Григор Димитров на четвъртфиналите на US Open Роджър Федерер разкри, че е получил травма в горната част на гърба. Швейцарецът взе медицински таймаут преди началото на петия сет, а по-късно не изглеждаше в добра физическа кондиция, като в последна сметка претърпя проваляне с 6-3 4-6 6-3 4-6 2-6, което е първо за него против българина от общо осем мача, написа Блиц.

„ Просто се нуждаех от масаж на горната част от гърба и врата “, сподели петкратният първенец след края на дуела, представен от Express. „ Имах потребност най-малко да опитам да облекча болката и да видя дали ще бъда по-добре по-късно “.

„ Но това е моментът на Григор, а не миг да приказваме за тялото ми. Всичко е наред “, сподели швейцарецът.

38-годишният тенисист разкри, че болките са почнали в следобеда преди началото на дуела с Димитров.

„ Бях кадърен да играя, всичко е наред. Просто по този начин се получи. Опитах най-хубавото от себе си. Случаят не беше толкоз неприятен, че да се отхвърлям или нещо сходно “, сподели 20-кратният „ мейджър “ първенец. „ Григор съумя да ме надиграе. Аз се борих с всичко, което имах, това е “.

Димитров също даде мнението си на корта за проблемите, които Федерер имаше в края на дуела: „ Може би след втория сет започнах да намирам своя темп и усетих, че в случай че има дълги разигравания, ще имам преимущество “, сподели Григор, който в края на четвъртата част задържа петкратния първенец в негово подаване над 10 минути.

„ Това беше дълъг гейм, аз се пробвах да остана в него, това беше главната ми цел  – да го накарам да стои повече на корта. Накрая беше по-бавен и не беше на 100 %. Това е формат 3 от 5 и сета и всичко може да се случи “.

Докато някогашният №3 изживява още веднъж своя подем и ще играе с Даниил Медведев за място на финала на US Open, за Маестрото следва присъединяване на Laver Cup през септември.

„ Мисля, че ще играя на Laver Cup, в Шанхай, Базел, може би Париж. И в Лондон. Това е програмата ми към този момент. Не знам дали щабът ми има други хрумвания, или не. Щастлив съм, че в този момент ще получа малко отмора, ще се върна към тренировките, ще премисля нещата и ще нападам от тази позиция “, счита Федерер.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР